Nieuwsberichten

Filmvoorstellingen Law of the Jungle 2014:

Kom oog in oog te staan met José Fachin, een inheemse leider van de zone van Andoas in Peru, het deel van het Amazone-gebied dat aangetast is door 40 jaar ongebreidelde petroleum-exploitatie. De documentaire 'The Law of the Jungle' gaat over zijn deelname in (vreedzame) protestacties in 2008, waarvoor hij gearresteerd werd door de politie, gefolterd en aangeklaagd voor terrorisme en andere misdaden. Hij heeft 8 maanden in de gevangenis van Iquitos doorgebracht, ver van zijn gemeenschap en zijn kinderen. In 2009 werd er een gunstig vonnis geveld, waarbij de rechter aanstipte dat 'de criminalisering van inheemse leiders' niet gebruikt kan worden voor het oplossen van sociale conflicten.
José Fachín zal zelf aanwezig zijn om op al jullie vragen te antwoorden.

Law Of The Jungle   Affichev2


Putumayo T-shirts voor groot en klein!


T Shirt Kids Papegaai
Vanaf heden verkoopt Putumayo T-shirts ten voordele van de projecten in Peru. T-shirts zijn verkrijgbaar voor kinderen (2-4-6-8-10-12 jaar), voor vrouwen (S-M-L-XL) en voor mannen (S-M-L-XL-XXL). Een T-shirt voor kinderen kost 10 euro, een T-shirt voor volwassenen 12 euro. Bestellen kan via info@putumayo.be. Alvast bedankt!

Artikel: "Water en olie in Peru: als water en vuur"

"De inheemse Peruviaanse bevolking klaagt al lang de vervuiling aan van het Amazonegebied door de petroleumwinning. Tot voor kort had die bevolking weinig te zeggen over de petroleumexploitatie, maar daar komt verandering in met de nieuwe president Ollanta Humala en de goedkeuring van de Wet voor consultatie." Wilt u meer weten? Lees dan het volledige artikel, van Anke Leflere en Marian Blondeel, op de blog van de Wereld Morgen.

Sponsored by by2.be