Floida

Hallo, ik heet Floida Tangoa Noteno.

Mijn familie woont in het inheemse dorp Nueva Esperanza, aan de Alto Putumayo. Mijn dorp ligt dicht bij de rivier, aan de overkant zie je Colombia. Er zijn problemen omdat we geen communicatiemiddelen hebben en er is weinig vooruitgang. Mijn familie heeft het ook financieel moeilijk.

Ik heb de opleiding lager onderwijs gekozen omdat ik wil lesgeven aan inheemse kinderen in mijn dorp en de federatie (FIKAPIR) wil steunen omdat de jongeren in mijn dorp geen uitgebreide studies hebben kunnen volgen. Sommigen kunnen zelfs niet lezen of schrijven. Daarom wil ik inheemse leerkracht worden.

Mijn droom is: deze kans die ik van APP gekregen heb niet voorbij laten gaan, vijf jaar hard blijven studeren, voor mezelf, voor mijn familie en voor een betere organisatie van mijn dorp.

Wanneer ik mijn studies heb afgerond, wil ik in mijn dorp en in andere inheemse dorpen werken met inheemse kinderen en jongeren en mijn cultuur levende houden.

Het leukste aan studeren in Iquitos vind ik: kunnen studeren in een universiteit om mezelf te verbeteren en een goede werkkracht te worden.

Mijn ouders, mijn broertjes, mijn zusje en alle andere families die ik daar heb achtergelaten mis ik verschrikkelijk hard...

Mijn wens voor de toekomst van mijn dorp is dat het beter georganiseerd wordt, dat er meer steun komt en dat we op bekwame professionelen kunnen rekenen. En ook dat het een hoofdstad voor de Kichwa bevolking kan worden =)

Sponsored by by2.be